Logo

Ταινία από τα... θρανία

 Συμμετοχή του σχολείου μας, σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών.

 Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, ως σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, δεν έχει στόχο μόνο τη μεταλαμπάδευση της διδακτέας ύλης στους μαθητές-τριες, αλλά και να τους φέρει σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης, να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα ταλέντα του κάθε μαθητή και να του δώσει τη χαρά της δημιουργίας.

Αυτό προσπάθησαν και έκαναν εκπαιδευτικοί και μαθητές-τριες του σχολείου, συμμετέχοντας στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema... διάβασες;».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την ΕΡΤ ΑΕ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο - Σπίτι της Κύπρου. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Με την στήριξη του Διευθυντή, κ. Γεωργίου Κομιώτη, και με την καθοδήγηση των Φιλολόγων κ. Σταυρούλας Αναστοπούλου  και κ. Νικολέττας Θεοδωροπούλου, και της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Κωνσταντίνας Σωτηροπούλου οι μαθητές δημιούργησαν την ταινία "ΑΡΧΑΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΝ", όπου αρχαίοι Έλληνες (και όχι μόνο) θνητοί και θεοί, ήρωες, φιλόσοφοι και δούλοι, αφήνουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα στο Διαδίκτυο, χακάρουν, δολοπλοκούν και σερφάρουν... Πώς θα ήταν άραγε η ζωή στην αρχαιότητα αν υπήρχε το Διαδίκτυο; Θα άλλαζε η Ιστορία;

Οι μαθητές-τριες αφιέρωσαν με χαρά πολύτιμο χρόνο από το βαριά φορτωμένο πρόγραμμά τους. Εργάστηκαν με πειθαρχία και υπευθυνότητα που θα τη ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες: ζωγράφισαν τα σκηνικά και επέλεξαν τις στολές τους, με τη βοήθεια της κ. Αικατερίνης Ζούνη, καθηγήτριας Γαλλικής Φιλολογίας, σκηνοθέτησαν, κινηματογράφησαν, αναζήτησαν τη μουσική επένδυση, ακόμη και τα εφέ. Εκείνο, όμως, που ξεχώρισε είναι η ευγένεια, το κέφι και η ομαδικότητά τους.

Εργάστηκαν οι μαθητές-τριες: Αρτουμάς Αλέξανδρος-Χαράλαμπος, Αυγερινοπούλου Γεωργία-Ξανθή, Γαβράς Νικόλαος, Γιαννικοπούλου Χρυσάνθη, Διαμαντόπουλος Αθανάσιος, Διαμαντόπουλος Νικόλαος, Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Καζαζοπούλου Αικατερίνη, Καλόφωνος Νικόλαος, Καούτσης Γεώργιος, Καστανά Παναγιώτα, Κλωνάρης Σωκράτης, Κόρδας Μάρκος-Δημήτριος, Κουρέας Παναγιώτης, Λάκκα Παναγιώτα, Λάκκας Αργύρης, Λάλης Σπυρίδων, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Λιάβας Παναγιώτης, Μπαρή Γεωργία, Μπαρτζιώτη Σοφία-Μαρία, Νικητόπουλος Χρίστος, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Παπανικολάου Παναγιώτης, Πιέρρος Αναστάσιος, Σμαρνάκης Ανδρέας και Τόγιας Χαρίλαος.

   

  Σχόλια του τύπου:
 
 

 

Εκτύπωση