Logo

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

«Ηχηρή» ήταν για άλλη μια φορά η παρουσία του 2ου Γυμνασίου Πύργου στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, που διεξήχθη την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 στο χώρο του θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Στο φεστιβάλ αυτό, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ηλεία, μαθητές όλων των σχολείων της περιφερειακής ενότητας παρουσιάζουν εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν με ψηφιακά μέσα, αναδεικνύοντας έτσι τη θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας ως πολύτιμου εκπαιδευτικού εργαλείου.

 Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, που μετρά πολλές πρωτιές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς με τις ψηφιακές δημιουργίες του,  εκπροσωπήθηκε με τρία διαφορετικά έργα και με 39 μαθητές-τριες.

 Αρχικά παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ το video clip με το τραγούδι: «The song of a new world», που συνέθεσαν οι μαθητές-τριες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιείται στο σχολείο. Η ομάδα του προγράμματος, με επικεφαλής την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Βιβή Ανδρουτσοπούλου και πρωτοστατούντος του μαθητή Σωτήρη Αναστασόπουλου, που έχει γνώσεις και εμπειρία ψηφιακής μουσικής σύνθεσης, με τη χρήση του προγράμματος FL Studio 12, έγραψαν ένα τραγούδι που αποτέλεσε τη μουσική επένδυση του προγράμματος Erasmus+. Το τραγούδι αυτό ερμήνευσε έξοχα η μαθήτρια Χρυσάνθη Γιαννικοπούλου και στη συνέχεια οι ίδιοι οι μαθητές «έντυσαν» τον ήχο με ένα εξαιρετικής αισθητικής clip, όπου κυριαρχούσαν ελληνικά τοπία. Έμπνευση για τους στίχους ήταν ο τίτλος του φετινού προγράμματος: «Something old, something blue, something borrowed, something new».

Ακολούθησε η παρουσίαση του σποτ: «Ζιζάνια…ψηφιακοί δημιουργοί», ένα trailer που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Οι μαθητές προσπάθησαν με το σύντομο έργο τους, να διαφημίσουν τις δράσεις του φεστιβάλ, μέσα από τη δική τους οπτική και με αρκετή δόση χιούμορ. Στο σποτ συμμετείχαν οι μαθητές: Σοφία - Μαρία Μπαρτζιώτη, Γιώργος Δρίλιας, Ανδρέας Ζαπάντης, Γαβράς Νικόλαος, Βερμέ Διονυσία, Δημόπουλος Θεόδωρος, Κωνσταντακοπούλου Ζωή, Νικολοπούλου Νικολία, Μπενάκη Κωνσταντίνα, Σγούρου Μαρία-Βασιλική, ενώ υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι κ. Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, Πληροφορικής και Σταυρούλα Αναστοπούλου, Φιλόλογος.

Τρίτο παρουσιάστηκε το έργο: «Αρχαίων Διαδίκτυον», το οποίο απέσπασε φέτος το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία «Γυμνάσια - Λύκεια», στο διαγωνισμό του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και θα συμμετάσχει και στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη στις Βρυξέλλες. Η ταινία επιχειρεί, πάντα με όπλο το χιούμορ και την παιδική φρεσκάδα, να «εξερευνήσει» πώς θα άλλαζε ο ρους της ιστορίας ή και της μυθολογίας, αν στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων υπήρχε η ψηφιακή τεχνολογία. Μια ευχάριστη σύμπραξη πληροφορικής και φιλολογίας, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι ιδιαίτερες, καλλιτεχνικές δεξιότητες των μαθητών, πέρα από τα στενά πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου. Την ταινία επιμελήθηκαν , σε συνεργασία με τους μαθητές, οι καθηγήτριες κ. Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, Πληροφορικής και οι φιλόλογοι κ. Νικολέττα Θεοδωροπούλου και κ. Σταυρούλα Αναστοπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Κομιώτης, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια για τις επιτυχίες του 2ου Γυμνασίου, του κεντρικού διοργανωτή του Φεστιβάλ κ. Θεοδώρου Μπίρμπα, Σχ. Συμβούλου Πληροφορικής.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

 

                                                       

 

 

Εκτύπωση