Logo

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «η κίνηση δίνει ζωή» πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες- εκδηλώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα

olok1

Στο πλαίσιο της καθιέρωσης της 27ης Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποίησε την Παρασκευή, 27-1-2023 δίωρη εκδήλωση για την προαναφερόμενη Ημέρα Μνήμης.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παρακολούθηση ταινίας - Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους

cinema1

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, που διεξάγεται στην πόλη μας, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησαν στο θέατρο «Απόλλων» μαζί με τους καθηγητές τους την ταινία:«Ο άνεμος χορεύει τα ζαχαροκάλαμα» (“The wind that shakes the sugar canes”)από το Ιράν.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Γιορτή για το Ολοκαύτωμα στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

           Στο πλαίσιο της καθιέρωσης της 27ης Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποίησε την Τρίτη, 28-1-2020 δίωρη εκδήλωση για την προαναφερόμενη Ημέρα Μνήμης.

Ολοκαύτωμα 020 1

           Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Κομιώτης ανέγνωσε, στην αρχή της εκδήλωσης, μήνυμα της Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως για την ναζιστική θηριωδία σε βάρος της εβραϊκής κοινότητας. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές-τριες και η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή της πολυβραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας: «Ο Πιανίστας» του Ρ. Πολάνσκι.

Διαβάστε Περισσότερα