Logo

«Ζητείται Ψεύτης»: Εξαιρετική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πύργου ανέβασε την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου, το έργο του Δημήτρη Ψαθά: «Ζητείται ψεύτης», στο θέατρο «Απόλλων». Η κορυφαία πολιτική σάτιρα αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους

Διαβάστε Περισσότερα

«Ζητείται ψεύτης» από τη Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Η θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πύργου παρουσιάζει το έργο του Δημητρίου Ψάθα «Ζητείται Ψεύτης» την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με ώρα έναρξης 8.30. Είσοδος δωρεάν. Λίγα λόγια για το έργο Τις πελατειακές σχέσεις και τα ψέματα των πολιτικών καυτηριάζει η πάντοτε επίκαιρη πολιτική σάτιρα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα .

 

Διαβάστε Περισσότερα

«Ζητείται ψεύτης» από τη Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Θέατρο «Απόλλων» Η θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πύργου παρουσιάζει το έργο του Δημητρίου Ψάθα «Ζητείται Ψεύτης»

την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με ώρα έναρξης 8.30. Είσοδος δωρεάν. Λίγα λόγια για το έργο Τις πελατειακές σχέσεις και τα ψέματα των πολιτικών καυτηριάζει η πάντοτε επίκαιρη πολιτική σάτιρα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα . Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος δηλώνει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά. Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και μια γροθιά που θα δώσει δε έναν επιβάτη θα του ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεοφίλου Φερέκη. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του .

https://www.ilia24.gr/index.php/pyrgos-politismos/25414-%C2%ABzhteitai-pseyths%C2%BB-apo-th-theatrikh-omada-toy-2oy-gymnasioy-pyrgoy?fbclid=IwAR0_R9z_0T5SpCnc6GgJMSPCPRbPMtm1lTmS5kRR87L2Zi3BC4qhLXXbweo

Επίσκεψη στο Θέατρο Φλόκα

Μετά από απόφαση του συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Πύργου, θεωρήθηκε ωφέλιμο οι μαθητές-τριες του σχολείου να παρακολουθήσουν για επιμορφωτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, την θεατρική παράσταση: <<Πλούτος >> του Αριστοφάνη, στο θέατρο Φλόκα. Έτσι, την Τρίτη, 16 Απριλίου το πρωί επισκέφθηκαν το ανοικτό θέατρο Φλόκα, για να παρακολουθήσουν την παράσταση που επιμελήθηκε ο δρ. του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ν. Παροίκος. Οι μαθητές-τριες έμειναν ενθουσιασμένοι από την παράσταση, τους ηθοποιούς και τα μηνύματα του έργου, που τους έδωσαν χαρά και αισιοδοξία. Ήταν μια επίκαιρη μεταφορά του έργου που αφορούσε τις δυσκολίες που περνάει η Χώρα μας. Αρχηγός της αποστολής ήταν η Υποδ/ντρια του σχολείου κ. Ιωάννα Φραγκέσκου, με πλειάδα συνοδών καθηγητών.

Διαβάστε Περισσότερα

Χορεύοντας με το Μικρό Πρίγκιπα…

 Χορεύοντας με το Μικρό Πρίγκιπα…

μια χορευτική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Ο Μικρός Πρίγκιπας έγινε αφορμή
να ταξιδέψουμε σε σκέψεις και όνειρα,
χορεύοντας…
Στο Μικρό Πρίγκιπα,
μιλούν τα σύμβολα και τα νοήματα…
Όσα δε λέμε, όσα δε δείχνουμε,
τα χορεύουμε και τα νιώθουμε
με τις διαφορετικές μουσικές μας και
τα διαφορετικά μας τραγούδια…
Είναι τόσα πολλά αυτά
που έχει να μας πει ο Μικρός μας Πρίγκιπας…
Ας ακούσουμε και ας νιώσουμε…
Κι αν παρασυρθείτε,
μπορείτε και να χορέψετε μαζί μας….
Μάιος 2018

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2